GST_0642.JPG

ODRŽAN INFO DAN ZA PRIPADNIKE MO I VS

10. 09. 2014

Direkcija za upravljanje projektima Sektora za budžet i finansije Ministarstva odbrane organizovala je 10. sepembra 2014. godine, Info dan - prezentaciju EU i NATO program za pripadnike sistema odbrane. Info dan je organizovan u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Kancelarijom za evropske integracije.

Info dan je organizovan s ciljem da se povežu druge službe i službenici sa zaposlenima u Ministarstvu odbrane, kako bi uz pomoć predstavljenih programa unapredili znanje i poboljšali kvalitet rada.

Prisutne su pozdravili predstavnica Direkcije za upravljanje projektima Ivana Vukašinović i pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Prof. dr Viktor Nedović, a potom su predstavljeni programi ''HORIZONT 2020'', ''NATO Program Nauka za mir i bezbednost'' i ''TAIEX'' o kojima su govorili predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Kancelarije za evropske integracije.

HORIZONT 2020 - okvirni program za istraživanje i inovacije, je novi integrisani sistem finansiranja, osmišljen da se intenzivnije fokusira na inovacije i aktivnosti bliske tržištu.

''NATO Program Nauka za mir i bezbednost'' osnovan je u nameri da doprinese bezbednosti, stabilnosti i solidarnosti između nacija, primenom najsavremenijih tehničkih ekspertiza i podstakne saradnju u svim partnerstvima zasnovanim na inovacijama i civilnoj nauci.

''TAIEX'' predstavlja program pravne pomoći osnovan s ciljem tehničke i konkretne pomoći u procesu usklađivanja pravnih propisa s pravnim tekovinama Evropske Unije, kao i u procesu izgradnje neophodnih administrativnih struktura.

Prezentacije sa Info dana mogu se preuzeti ovde:

  1. HORIZONT 2020 - Struktura programa i pravila učešća
  2. HORIZONT 2020 - JRC Objedinjeni istraživački centar
  3. HORIZONT 2020 - Bezbednost
  4. HORIZONT 2020 - Bezbednost poglavlja/pozivi
  5. HORIZONT 2020 - Oblast IKT
  6. HORIZONT 2020 - Zdravlje, demografske promene i kvalitet života
  7. NATO - Program za mir i bezbednost
  8. TAIEX - Predstavljanje programa pomoći

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

Važniji linkovi

Pratite nas