GST_33691.jpg

ODRŽANO INFORMISANJE STRANIH VOJNIH PREDSTAVNIKA

20. 03. 2014

U četvrtak 20. marta 2014. godine, u Domu Garde održano je informisanje stranih vojnih predstavnika na temu ''Razvoj Direkcije za upravljanje projekima i predstavljanje novih projekata Ministarstva odbrane i Vojske Srbije''.

Pored zaposlenih u Direkciji za upravljanje projektima, informisanju su prisustvovali i g-din Zoran Đorđević, državni sekretar i g-din Srbislav Cvejić, pomoćnik ministra za budžet i finansije; predstavnici Uprave za međunarodnu vojnu saradnju, izlagači prezentacija iz organizacijskih jedinica Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, strani vojni predstavnici, kao i predstavnici međunarodnih fondova koji su do sada bili aktivni u podršci projekata iz sistema odbrane i predstavnici ostalih domaćih i međunarodnih institucija i civilnog društva koji su u prethodnom periodu izrazili želju da podrže projektne i razvojne aktivnosti Ministarstvao odbrane.

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Zoran Đorđević, obraćajući se u ime ministra odbrane Nebojše Rodića, istakao je da je ovaj skup prilika da predstavnici tog ministarstva predstave sve ono što su uradili u prethodnoj godini, ali i ono što je planirano za naredni period kada je reč o projektima.

Direktor Direkcije za upravljanje projektima dr Proda Šećerov predstavio je strukturu i zadatke Direkcije, ističući da je njena misija da obezbedi projektni servis sistema odbrane.

Konferencija se sastojala iz dva dela. Prvi deo je podrazumevao prezentovanje dela projekata koji su u implementaciji, dok je drugi predstavljao nove projekte Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Završnu reč je imao državni sekretar, g-din Zoran Đorđević, koji se još jednom zahvalio prisutnima na izdvojenom vremenu i naveo da Ministarstvo odbrane želi u ovoj oblasti da bude primer dobre prakse za Republiku Srbiju.

 

 

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

Važniji linkovi

Pratite nas