Identifikacioni broj: PR00-114-OMLJ4-1200/00-02/10

 

Naziv projekta: ''Uspostavlјanje Olimpijskog centra na Kopaoniku''

Nosilac aktivnosti: Odsek za vojni sport, Vojna akademija

Kratak opis: Faze implementacije projekta:
1.
Veštačka stena;
Razvoj penjačkog sporta (slobodno penjanje na veštačkoj steni) u Vojsci Srbije i Republici Srbiji.
Izrada boldera i veštačke stene (3m x 10m) u okviru 51. skijaškog poligona Kopaonik na 1700m nadmorske visine.
Održivost projekta u smislu neprekidnog korišćenja od strane učenika Vojne gimnazije, kadeta Vojne akademije, kao i pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, civilnih struktura, organizovanja visinskih letnjih i zimskih priprema, razvoj penjačkog sporta u Republici Srbiji itd.
2. Balon za sportske igre;
Unapređivanje visinskih priprema reprezentativaca u sportskih igrama (rukomet, odbojka, košarka, futsal) u Vojsci Srbije i Republici Srbiji i smanjenje troškova visinskih priprema raprezentacija.
Nabavka i postavlјanje balona za sportske igre (površine 35m x 55m - 2 sportska terena, parket i trava) u okviru 51. skijaškog poligona Kopaonik na 1700m nadmorske visine.
Održivost projekta u smislu neprekidnog korišćenja kroz: pripremu i nastavu učenika Vojne gimnazije, kadeta Vojne akademije, kao i pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, organizovanje visinskih letnjih i zimskih priprema domaćeg i međunarodnog karaktera, razvoj sporta u Republici Srbiji itd.

Strateški/pravni osnov:
Evropska povelјa o sportu, Zakon o sportu, Strategija nacionalne bezbednosti Republike Srbije, Strategija razvoja sporta u Republici Srbiji za period od 2009. do 2013. godine.

Početak projekta: /

Završetak projekta: /

Izvor finansiranja: Donacije

 

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

Važniji linkovi

Pratite nas