Подршка ЕУ у пројекту „Јачање капацитета Републике Србије у области разминирања и уништавања неексплодираних убојних средстава“

23.07.2021 |

Представници МО и ВС и Делегације ЕУ у Србији обавили заједничко извиђање из ваздуха локација на територији општине Бујановац које су планиране за разминирање.

Детаљније

Семинар за „особе од поверења“

25.06.2021 |

Дирекција за европске интеграције и управљање пројектима Министарства одбране уз подршку Канцеларије UNDP SEESAC организовала је први део четвртог семинара за „особе од поверења“ из састава Министарства одбране и Војске Србије.

Детаљније

Семинар за „особе од поверења“

10.03.2020 |

Дирекција за европске интеграције и управљање пројектима Министарства одбране уз подршку Канцеларије UNDP SEESAC у Београду организовала је трећи семинар за „особе од поверења“ из састава Министарства одбране и Војске Србије, који се 10. и 11. марта одржава у Руми.

Детаљније

Додела сертификата полазницима обуке за управљање пројектима по методологији PRINCE2

11.12.2019 |

У Мисији ОЕБС у Србији уручени су сертификати полазницима обуке за управљање пројектима по методологији PRINCE2, која је успешно реализована крајем новембра 2019. године. Обуку је, у сарадњи са Дирекцијом за европске интеграције и управљање пројектима Сектора за политику одбране МО, организовала и финансијски подржала Мисија ОЕБС у Републици Србији.

Детаљније

Завршен курс за обуку цивила за учешће у мировним мисијама

05.07.2019 |

Двонедељни курс за обуку цивила за учешће у мировним мисијама за двадесет и једног полазника из Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије, успешно је завршен у Центру за обуку јединица за мултинационалне операције Копнене војске.

Детаљније

Курс за обуку цивила за учешће у мировним операцијама

25.06.2019 |

У Центру за обуку јединица за мултинационалне операције Копнене војске у бази „Југ“ почео је двонедељни курс за обуку цивила за учешће у мировним операцијама.

Детаљније

Отворен Курс за обуку цивила за учешће у мултинационалним операцијама

13.05.2019 |

Други курс за обуку цивила за учешће у мултинационалним операцијама отворен је данас у Центру за мировне операције у Београду.

Детаљније

Завршен први курс за обуку цивила за учешће у мултинационалним операцијама

07.12.2018 |

Пилот курс за обуку цивила за учешће у мултинационалним операцијама реализован је од 26. новембра до 7. децембра у организацији Дирекције за европске интеграције и управљање пројектима Министарства одбране, Центра за мировне операције ГШ ВС и Центра за обуку јединица за мултинационалне операције КоВ у бази "Југ".

Детаљније

Отворен први Курс за обуку цивила за учешће у мултинационалним операцијама

26.11.2018 |

Министар одбране Александар Вулин отворио је данас, у присуству првог потпредседника Владе и министра спољних послова Ивице Дачића, министарке за европске интеграције Јадранке Јоксимовић, начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковника Милана Мојсиловића и шефа Мисије ОЕБС у Србији амбасадора Андреа Ориција, први Курс за обуку цивила за учешће у мултинационалним операцијама у Центру за мировне операције у Београду.

Детаљније

„Србија и развијање система за учешће у цивилним операцијама ЕУ"

15.12.2017 |

Припадници МО и ВС учествовали су на Конференцији о учешћу Србије у цивилним мисијама Европске уније, коју је организовао Центар за међународне и безбедносне послове (ISAC фонд)

Детаљније

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас