„Србија и развијање система за учешће у цивилним операцијама ЕУ"

15.12.2017 |

Припадници МО и ВС учествовали су на Конференцији о учешћу Србије у цивилним мисијама Европске уније, коју је организовао Центар за међународне и безбедносне послове (ISAC фонд)

Детаљније

Корак напред - ускоро и српски цивили у мировним мисијама под окриљем УН, ЕУ и ОЕБС

09.11.2017 |

Дводневна конференција о успостављању система за учешће цивилних експерата у мултинационалним операцијама ОЕБС, ЕУ и УН одржана је 7. и 8. новембра у Палати Србија у Београду.

Детаљније

Донација Савезног министарства одбране и спорта Републике Аустрије

06.10.2017 |

Потписан уговор о донацији опреме за ноћно осматрање између Министарства одбране Р. Србије и савезног министра одбране и спорта Р. Аустрије

Детаљније

Стигла опрема из пројекта ИПА 2014 „Обнова последица поплава – израда мапа угрожености и мапа ризика поплављених подручја на територији Републике Србије“

08.08.2017 |

Дана 8. августа 2017. године извршен је технички пријем "LiDAR" камере вредности 1.140.000 евра за потребе Војногеографског института Генералштаба Војске Србије, и започела реализација пројекта ИПА 2014 „Обнова последица поплава – израда мапа угрожености и мапа ризика поплављених подручја на територији Републике Србије“.

Детаљније

Одржани састанак са представницима Савезног Министарства одбране и спорта Р. Аустрије

28.07.2017 |

У организацији Дирекције за европске интеграције и управљање пројектима 28. јула 2017. године одржан је састанак представника Министарства одбране и Војске Србије са представницима Савезног Министарства одбране и спорта Р. Аустрије, на тему могућих донација СМОС Р. Аустрије Војсци Србије за потребе ангажовања током миграторних криза.

Детаљније

Сарадња Министарства одбране и Чешке развојне агенције

27.07.2017 |

Директор Дирекције за европске интеграције и управљање пројектима Сектора за политику одбране пуковник др Катарина Штрбац потписала је са амбасадорком Чешке Републике у нашој земљи Иваном Хлавсовом Меморандум о разумевању који се односи на донацију Центру за мировне операције Генералштаба Војске Србије. Реч је о документу о сарадњи између Министарства одбране и Чешке развојне агенције а донација обухвата техничку опрему у вредности од око 30.000 евра.

Детаљније

Развој националних капацитета за учешће цивилних експерата у мировним мисијама Европске уније

30.06.2017 |

Представници Дирекције за европске интеграције и управљање пројектима Министартсва одбране, заједно са представницима Генералштаба Војске Србије, учествовали су на дводневном радном састанку одржаном у Вршцу, у периоду од 29 – 30. јуна 2017. године, на тему даљег развоја националних капацитета Републике Србије за учешће цивилних структура у мировним мисијама Европске уније.

Детаљније

Конференција „Европа у више брзина: продубљивање безбедносне и одбрамбене политике”

23.06.2017 |

Представници Дирекције за европске интеграције и управљање пројектима, заједно са осталим представницима Сектора за политику одбране Министарства одбране, који се баве питањима приступања Републике Србије Европској унији, посебно питањима Заједничке безбедносне и одбрамбене политике, присуствовали су конференцији „Европа у више брзина: продубљивање безбедносне и одбрамбене политике”, која је одржана 06. јуна 2017. године у хотелу Crown Plaza у Београду, у организацији Центра за међународне и безбедносне послове из Београда (ISAC фонд).

Детаљније

Реализација курса за управљање пројектима у сарадњи са Мисијом ОЕБС у Републици Србији

07.06.2017 |

Дирекција за европске интеграције и управљање пројектима СПО је у сарадњи са Мисијом ОЕБС у Р. Србији реализовала курс за припаднике Министарства одбране и Војске Србије у периоду од 15. до 19. маја 2017. године.

Детаљније

Разговори са представницима Савезног Министарства одбране и спорта Р. Аустрије

10.02.2017 |

Одржани експертски разговори представника МО и ВС са представницима Савезног Министарства одбране и спорта Р. Аустрије

Детаљније

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас