Одржан 15. регионални састанак механизма за родну равноправност

09.12.2022 |

Дводневни 15. регионални састанак механизма за родну равноправност у министарствима одбране и оружаним снагама на Западном Балкану одржан је у Београду, у организацији Центра за контролу малокалибарског и лаког наоружања за југоисточну и источну Европу Развојног програма Уједињених нација (UNDP SEESAC).

Детаљније

Састанак са представницима међународних организација и билатералних партнера из области родне равноправности

01.12.2022 |

Консултативни састанак представника Сектора за политику одбране са представницима међународних организација и билатералним партнерима са којима се у претходном периоду интензивно сарађивало у области примене Резолуције Савета безбедности Уједињених нација 1325 – Жене, мир и безбедност и унапређења положаја жена у систему одбране одржан је у Дому Гарде на Топчидеру.

Детаљније

Учешће делегације МО Р. Србије на Софијском безбедносном форуму

17.11.2022 | Актуелности

Представници Дирекције за европске интеграције и управљање пројектима учествовали су на Софијском безбедносном форуму који је одржан 17. новембра 2022. године, на тему Нови Стратегијски концепт НАТО и Стратегијски компас Европске уније.

Детаљније

Курс o интеграцији жена у оружаним снагама

06.06.2022 |

Припадници Министарства одбране и Војске Србије учествују на Курсу о интеграцији жена у оружаним снагама. Курс похађа 20 полазника, а организован је у оквиру Програма међународног образовања и обуке (IMET), уз подршку Канцеларије за сарадњу у области одбране Амбасаде САД у Београду.

Детаљније

Припадници Министарства одбране и Војске Србије на обуци о родно одговорном буџетирању

22.03.2022 |

Дирекција за европске интеграције и управљање пројектима је у сарадњи са Канцеларијом УН Women у Републици Србији организовала једнодневну обуку за припаднике организационих јединица МО и ВС под називом „Родно одговорно буџетирање“ , која је одржана данас у Београду.

Детаљније

Састанак са представницима Министарства одбране Краљевине Норвешке

21.03.2022 |

Помоћница министра за људске ресурсе, Катарина Томашевић и в.д. помоћника министра за политику одбране, Предраг Бандић разговарали су данас са делегацијом МО К. Норвешке, коју је предводила генерална директорка Управе за персоналну политику, компетенције и заједничку правну службу Министарства одбране Краљевине Норвешке, госпођом Кристином Кјерсти Клабо.

Детаљније

Друга сесија семинара о родној равноправности у сектору безбедности

20.12.2021 |

Министарство одбране и Канцеларија UN WOMEN у Србији реализовали су другу тродневну едукативно-информативну сесију под називом „Родна равноправност у сектору безбедности", од 15. до 17. децембра на Златибору.

Детаљније

Семинар у области родне равноправности у организацији UN WOMEN у Републици Србији

09.12.2021 |

Министарство одбране организовало је у сарадњи са Канцеларијом UN WOMEN у Републици Србији семинар за десет припадника Министарства одбране и Војске Србије под називом „Родна равноправност у сектору безбедности“ у периоду од 1. до 3. децембра 2021. године у хотелу „Извор“ у Аранђеловцу.

Детаљније

Министарски округли сто посвећен представљању Друге регионалне студије „Положај жена у оружаним снагама на Западном Балкану“

07.12.2021 |

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић учествовао је данас у Будви на Министарском округлом столу посвећеном представљању Друге регионалне студије „Положај жена у оружаним снагама на Западном Балкану“ који је организовала Канцеларија UNDP SEESAC.

Детаљније

Обука у области управљања пројектима у организацији Министарства одбране и ОЕБС

26.11.2021 |

Министарство одбране организовало је заједно са Мисијом ОЕБС у Републици Србији тродневну обуку за десет припадника Министарства одбране и Војске Србије под називом „Припрема предлога пројеката базирана на методологији пројектног циклуса“.

Детаљније

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас