Стигла опрема из пројекта ИПА 2014 „Обнова последица поплава – израда мапа угрожености и мапа ризика поплављених подручја на територији Републике Србије“

08.08.2017 |

Дана 8. августа 2017. године извршен је технички пријем "LiDAR" камере вредности 1.140.000 евра за потребе Војногеографског института Генералштаба Војске Србије, и започела реализација пројекта ИПА 2014 „Обнова последица поплава – израда мапа угрожености и мапа ризика поплављених подручја на територији Републике Србије“.

Детаљније

Одржани састанак са представницима Савезног Министарства одбране и спорта Р. Аустрије

28.07.2017 |

У организацији Дирекције за европске интеграције и управљање пројектима 28. јула 2017. године одржан је састанак представника Министарства одбране и Војске Србије са представницима Савезног Министарства одбране и спорта Р. Аустрије, на тему могућих донација СМОС Р. Аустрије Војсци Србије за потребе ангажовања током миграторних криза.

Детаљније

Сарадња Министарства одбране и Чешке развојне агенције

27.07.2017 |

Директор Дирекције за европске интеграције и управљање пројектима Сектора за политику одбране пуковник др Катарина Штрбац потписала је са амбасадорком Чешке Републике у нашој земљи Иваном Хлавсовом Меморандум о разумевању који се односи на донацију Центру за мировне операције Генералштаба Војске Србије. Реч је о документу о сарадњи између Министарства одбране и Чешке развојне агенције а донација обухвата техничку опрему у вредности од око 30.000 евра.

Детаљније

Развој националних капацитета за учешће цивилних експерата у мировним мисијама Европске уније

30.06.2017 |

Представници Дирекције за европске интеграције и управљање пројектима Министартсва одбране, заједно са представницима Генералштаба Војске Србије, учествовали су на дводневном радном састанку одржаном у Вршцу, у периоду од 29 – 30. јуна 2017. године, на тему даљег развоја националних капацитета Републике Србије за учешће цивилних структура у мировним мисијама Европске уније.

Детаљније

Конференција „Европа у више брзина: продубљивање безбедносне и одбрамбене политике”

23.06.2017 |

Представници Дирекције за европске интеграције и управљање пројектима, заједно са осталим представницима Сектора за политику одбране Министарства одбране, који се баве питањима приступања Републике Србије Европској унији, посебно питањима Заједничке безбедносне и одбрамбене политике, присуствовали су конференцији „Европа у више брзина: продубљивање безбедносне и одбрамбене политике”, која је одржана 06. јуна 2017. године у хотелу Crown Plaza у Београду, у организацији Центра за међународне и безбедносне послове из Београда (ISAC фонд).

Детаљније

Реализација курса за управљање пројектима у сарадњи са Мисијом ОЕБС у Републици Србији

07.06.2017 |

Дирекција за европске интеграције и управљање пројектима СПО је у сарадњи са Мисијом ОЕБС у Р. Србији реализовала курс за припаднике Министарства одбране и Војске Србије у периоду од 15. до 19. маја 2017. године.

Детаљније

Разговори са представницима Савезног Министарства одбране и спорта Р. Аустрије

10.02.2017 |

Одржани експертски разговори представника МО и ВС са представницима Савезног Министарства одбране и спорта Р. Аустрије

Детаљније

Семинар о цивилним капацитетима у мултилатералним мисијама

25.11.2016 |

Припадници Министарства одбране и Војске Србије учествовали су на Семинару о цивилним капацитетима у мултилатералним мисијама, у организацији Центра за међународне и безбедносне послове (ISAC фонд) из Београда, у периоду од 24 - 25. новембра 2016. године на Фрушкој гори

Детаљније

Донација НР Кине Војсци Србије

27.07.2016 |

Војска Србије примила је хуманитарну помоћ НР Кине, у вредности од преко 650 000 евра (5 000 000 јуана)

Детаљније

„Утицај климатских промена и катастрофа на активности оружаних снага - изградња отпорности и умањење рањивости региона Балкана“

08.07.2016 |

Петочлана делегација Министарства одбране и Војске Србије учествовала је на конференцији „Утицај климатских промена и катастрофа на активности оружаних снага - изградња отпорности и умањење рањивости региона Балкана“

Детаљније

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 10.03.2020. | Семинар за „особе од поверења“

    Дирекција за европске интеграције и управљање пројектима Министарства одбране уз подршку Канцеларије UNDP SEESAC у Београду организовала је трећи семинар за „особе од поверења“ из састава Министарства одбране и Војске Србије, који се 10. и 11. марта одржава у Руми.

  • 11.12.2019. | Додела сертификата полазницима обуке за управљање пројектима по методологији PRINCE2

    У Мисији ОЕБС у Србији уручени су сертификати полазницима обуке за управљање пројектима по методологији PRINCE2, која је успешно реализована крајем новембра 2019. године. Обуку је, у сарадњи са Дирекцијом за европске интеграције и управљање пројектима Сектора за политику одбране МО, организовала и финансијски подржала Мисија ОЕБС у Републици Србији.

  • 05.07.2019. | Завршен курс за обуку цивила за учешће у мировним мисијама

    Двонедељни курс за обуку цивила за учешће у мировним мисијама за двадесет и једног полазника из Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије, успешно је завршен у Центру за обуку јединица за мултинационалне операције Копнене војске.

Важнији линкови

Пратите нас