raz0.jpg

Додела међународних сертификата у области разминирања

19. 11. 2021

Обука инструктора део је пројекта „Јачање капацитета Републике Србије у области разминирања и уништавања неексплодираних убојних средстава”, у вредности око 600.000 евра, а који се реализује у оквиру сарадње Центра за разминирање са Министарством одбране, уз финансијску подршку Делегације Европске уније у Београду. Пројекат у име Министарства одбране координира Дирекција за европске интеграције и управљање пројектима, и на активности су били присутни представници Дирекције предвођени директором Робертом Кордиком.

Обраћајући се присутнима, Предраг Бандић је изразио дубоко поштовање деминерима који, обављајући ризичан посао, обезбеђују грађане Србије и истакао да је обука коју су инструктори прошли специфична и тешка. Такође, он је захвалио ЕУ на подршци у овом пројекту.

Србија је посвећена окончању послова разминирања у циљу заштите свог становништва, а овим пројектом наша земља и Европска унија настављају све интензивнију сарадњу у области заједничке безбедносне и одбрамбене политике, што је потврдио и амбасадор Жиофре.

Присутнима се обратио и директор Центра за разминирање Бојан Гламочлија, који је такође указао на проблеме у области минских подручја у Србији и захвалио ЕУ на помоћи.

На данашњој додели сертификата, присутни су такође имали прилику да виде и показну вежбу разминирања.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас