11122019_2.jpg

Додела сертификата полазницима обуке за управљање пројектима по методологији PRINCE2

11. 12. 2019

 У Мисији ОЕБС у Србији уручени су сертификати полазницима обуке за управљање пројектима по методологији PRINCE2, која је успешно реализована крајем новембра 2019. године. Обуку је, у сарадњи са Дирекцијом за европске интеграције и управљање пројектима Сектора за политику одбране МО, организовала и финансијски подржала Мисија ОЕБС у Републици Србији.

Сертификате су уручили в.д. помоћника министра за политику одбране, господин Милан Ранковић и шеф Мисије ОЕБС, амбасадор Андреа Орицио.

Циљ обуке коју је успешно савладало седам припадника Министарства одбране и Војске Србије из различитих организационих целина, било је достизање стручности и способности наших припадника у области управљања пројектима.

Приликом доделе сертификата, господин Ранковић се захвалио Мисији ОЕБС у Србији и амбасадору Орициу на подршци коју ова међународна организација пружа Министарству одбране у области развоја националних капацитета за учешће цивилних експерата у мировним операцијама, као и области управљања пројектима, које су се у протеклом периоду заједничким снагама реализовале.

Заједнички организована обука за управљање пројектима по методологији PRINCE2 и њена ефикасна примена допринеће актуелном процесу унапређења стратешког оквира система безбедности Србије.

Поред тога, пројектни приступ директно подржава структурне промене предвиђене процесом придруживања Европској унији и представља потребу за унапређењем започетих процеса и даљем јачању професионалних и функционалних капацитета припадника Министарства одбране и Војске Србије.

Амбасадор Орицио је изјавио да  ОЕБС активно подржава систем одбране и развој његових капацитета за учешће у мисијама ЕУ и УН. PRINCE2 је међународно призната методологија за управљање пројектима. Истакао је да очекује да ће припадницима МО и ВС стечене вештине омогућити да ефикасније спроводе политике и стратегије како националне, тако и у међународном окружењу. Тиме се Србија ставља у бољу позицију да добије међународне фондове и максимализује утицај на будуће пројекте и њихово спровођење. Предложио је да се успостављена сарадња константно развија, да се гради локални модел раста у коме се избегава преклапање и подржава власништво над процесима.

Директор фирме СИДЕРА, господин Марио Бојаџић је изјавио да је било задовољство сарађивати са припадницима МО и ВС, који су демонстрирали изузетну посвећеност и професионализам током обуке и тестирања. Закључио је да је систем обране направио одличну селекцију изабравши едукацију за методологију PRINCE2 за управљање пројектима.

Господин Ранковић и амбасадор Орицио сагласили су се да су Министарствo одбране и Војска Србије и Мисија ОЕБС у протеклом периоду реализовали многобројне пројекте, уз постојање простора за будућу сарадњу и у другим областима.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас