IMG_9513.JPG

Донација НР Кине Војсци Србије

27. 07. 2016

Након катастрофалних поплава које су 2014. године задесиле Републику Србију, када је 1/3 земље била под водом, и поред постојећих капацитета Војске Србије и Министарства унутрашњих послова у заштити и спашавању становништва од поплава, закључено је да опрема коју поседује Р. Србија није довољна у случају ванредних ситуација великих размера. На апел Владе Републике Србије за хуманитарну помоћ угроженима, одазвала се Влада НР Кине, која је у циљу подршке трећој мисији ВС (Пружање помоћи у случају природних непогода и катастрофа већих размера, у којима су угрожени људски животи, животна средина и материјална добра), понудила неборбене типске чамце за превожење угрожених са поплављених подручја. Након усаглашавања техничке спецификације, у организацији Дирекције за европске интеграције и управљање пројектима Сектора за политику одбране, а у сарадњи са Канцеларијом за европске интеграције Владе Републике Србије, реализована је хуманитарна помоћ НР Кине, у вредности од преко 650 000 евра (5 000 000 јуана). Донација се састоји се од 24 гумена чамца и 30 GPS уређаја. Крајњи корисник донације је Копнена Војска. Донација је преузета 16. јула 2016. године.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 10.03.2020. | Семинар за „особе од поверења“

    Дирекција за европске интеграције и управљање пројектима Министарства одбране уз подршку Канцеларије UNDP SEESAC у Београду организовала је трећи семинар за „особе од поверења“ из састава Министарства одбране и Војске Србије, који се 10. и 11. марта одржава у Руми.

  • 11.12.2019. | Додела сертификата полазницима обуке за управљање пројектима по методологији PRINCE2

    У Мисији ОЕБС у Србији уручени су сертификати полазницима обуке за управљање пројектима по методологији PRINCE2, која је успешно реализована крајем новембра 2019. године. Обуку је, у сарадњи са Дирекцијом за европске интеграције и управљање пројектима Сектора за политику одбране МО, организовала и финансијски подржала Мисија ОЕБС у Републици Србији.

  • 05.07.2019. | Завршен курс за обуку цивила за учешће у мировним мисијама

    Двонедељни курс за обуку цивила за учешће у мировним мисијама за двадесет и једног полазника из Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије, успешно је завршен у Центру за обуку јединица за мултинационалне операције Копнене војске.

Важнији линкови

Пратите нас