Донација Савезног министарства одбране и спорта Републике Аустрије

06. 10. 2017

 У циљу унапређења војне билатералне сарадње са Савезним министарством одбране и спорта Р. Аустрије, уговор о донацији опреме за ноћно осматрање у вредности од 54.600,00 евра између Министарства одбране Р. Србије и савезног министра одбране и спорта Р. Аустрије, потписан је у Бечу 6. октобра 2017. године од стране министра одбране Р. Србије г. Александра Вулина. Предметна донација Министарства одбране и спорта Р. Аустрије је намењена за потребе Војске Србије у циљу спречавања илегалних миграције на територији Р. Србије.

 

Број билатералних сусрета Министарства одбране и Војске Србије и Савезног Министарства одбране и спорта Р. Аустрије у претходном периоду, довољно говори о интензитету сарадње у области одбране, као и развијеним односима, који се односе на унапређење сарадње у многим аспектима система одбране.

 

Значај донације Савезног министарства одбране и спорта Р. Аустрије представља наставак континуитета пројектних активности на високом нивоу, у циљу афирмације и интезивирања будуће сарадње две стране који непосредно доприносе повећању функционалних и оперативних способности Војске Србије.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас