Информисање страних војних представника о раду  Дирекције за европске интеграције и управљање пројектима (5)

Информисање страних војних представника о раду Дирекције за европске интеграције и управљање пројектима

09. 03. 2016

У Анекс сали Дома Гарде данас је одржана презентација рада Дирекције за европске интеграције и управљање пројектима на којој су страним војним представницима акредитованим у Републици Србији представљени организациона структура, надлежности и планиране активности Дирекције.
 
У име Сектора за политику одбране, присутне је поздравио генерал – мајор Слађан Ђорђевић, који је нагласио да је процес приступања Европској унији већ дуже од 15 година један од највиших приоритета Владе Републике Србије и целокупне државне политике, а да Министарство одбране и Војска Србије као део извршне власти и један од најбоље уређених сектора државне управе дају значајан допринос резултатима наше државе и друштва у процесу европских интеграција.
 
Директор Дирекције, пуковник др Катарина Штрбац информисала је госте о досадашњим резултатима и приоритетима Дирекције за наредни период, упутивши позив на унапређење сарадње свим заинтересованим странама, посебно у области управљања пројектима који се финансирају ванбуџетским средствима.
 
У оквиру представљања Групе за европске интеграције указано је на чињеницу да Министарство одбране учествује у раду 20 од 35 Преговарачких група у оквиру преговора о приступању Републике Србије Европској унији. Према значају за систем одбране, посебно су анализирани резултати рада Преговарачких група за Поглавља број 23 (Правосуђе и основна права), 24 (Правда, слобода и безбедност), 31 (Заједничка спољна, безбедносна и одбрамбена политика) и 32 (Финансијско управљање и контрола).
 
Група за управљање пројектима представила је свој делокруг и критеријуме за одабир пројеката који су предвиђени за финансирање из ванбуџетских средстава. Посебна пажња посвећена је приоритетним областима пројектних активности које су опредељене за период 2016 – 2019. године.
 
 
Дирекција за европске интеграције и управљање пројектима
 
09. март 2016.


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 10.03.2020. | Семинар за „особе од поверења“

    Дирекција за европске интеграције и управљање пројектима Министарства одбране уз подршку Канцеларије UNDP SEESAC у Београду организовала је трећи семинар за „особе од поверења“ из састава Министарства одбране и Војске Србије, који се 10. и 11. марта одржава у Руми.

  • 11.12.2019. | Додела сертификата полазницима обуке за управљање пројектима по методологији PRINCE2

    У Мисији ОЕБС у Србији уручени су сертификати полазницима обуке за управљање пројектима по методологији PRINCE2, која је успешно реализована крајем новембра 2019. године. Обуку је, у сарадњи са Дирекцијом за европске интеграције и управљање пројектима Сектора за политику одбране МО, организовала и финансијски подржала Мисија ОЕБС у Републици Србији.

  • 05.07.2019. | Завршен курс за обуку цивила за учешће у мировним мисијама

    Двонедељни курс за обуку цивила за учешће у мировним мисијама за двадесет и једног полазника из Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије, успешно је завршен у Центру за обуку јединица за мултинационалне операције Копнене војске.

Важнији линкови

Пратите нас