GST_0642.JPG

ОДРЖАН ИНФО ДАН ЗА ПРИПАДНИКЕ МО и ВС

10. 09. 2014

Дирекција за управљање пројектима Сектора за буџет и финансије Министарства одбране организовала је 10. септембра 2014. године, Инфо дан – презентацију ЕУ и НАТО програма за припаднике система одбране. Инфо дан организован је у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја и Канцеларијом за европске интеграције.

Инфо дан организован је с циљем да се повежу друге службе и службеници са запосленима у Министарству одбране, како би уз помоћ представљених програма унапредили знање и побољшали квалитет рада.

Присутне су поздравили представница Дирекције за управљање пројектима Ивана Вукашиновић и помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја проф. др Виктор Недовић, а потом су представљени програми „HORIZONT 2020“, „НАТО Програм Наука за мир и безбедност“ и „TAIEX“ о којима су говорили представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Канцеларије за европске интеграције.

 

„HORIZONT 2020“ – оквирни програм за истраживање и иновације, је нови интегрисани систем финансирања, осмишљен да се интензивније фокусира на иновације и активности блиске тржишту. “НАТО Програм Наука за мир и безбедност“ основан је у намери да допринесе безбедности, стабилности и солидарности између нација, применом најсавременијих техничких експертиза и подстакне сарадњу у свим партнерствима заснованим на иновацијама и цивилној науци. „TAIEX“ представља програм правне помоћи основан с циљем техничке и конкретне помоћи у процесу усклађивања правних прописа с правним тековинама Европске уније, као и у процесу изградње неопходних административних структура.

Презентације са Инфо дана могу се преузети овде:

1. ХОРИЗОНТ 2020 - Структура програма и правила учешћа

2. ХОРИЗОНТ 2020 - ЈРЦ Обједињени истраживачки центар

3. ХОРИЗОНТ 2020 - Безбедност

4. ХОРИЗОНТ 2020 - Безбедност поглавља/позиви

5. ХОРИЗОНТ 2020 - Област ИКТ

6. ХОРИЗОНТ 2020 - Здравље, демографске промене и квалитет живота

7. НАТО - Програм за мир и безбедност

8. TAIEX - Представљање програма помоћи

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас