download.jpg

ОДРЖАН РАДНИ САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА КРАЉЕВИНЕ ДАНСКЕ

16. 09. 2013

Представници Дирекције за управљање пројектима су дана 13.09.2013. године, у просторијама Управе за међународну војну сарадњу, одржали радни састанак са представницима Краљевине Данске уз присуство представника УМВС СПО МО, на тему будуће билатералне сарадње.

Предметном састанку су присуствовали господин др Прода Шећеров, директор ДзУП, вс Ивана Вукашиновић, руководилац Групе за планирање и програмирање пројеката ДзУП, вс Зорица Вуковић, референт у Групи за планирање и програмирање пројеката ДзУп, вс Ивана Јоксимовић, преводилац у ДзУП, вс Јована Миловановић из УМВС и представници Краљевине Данске пуковник у пензији господин Курт Рефсгард и господин Нил Рандлов.

Састанак је отворио др Прода Шећеров добродошлицом војним представницима Краљевине Данске и речима захвалности што су одвојили време да се упознају са надлежностима и радом новоформиране структуре у оквиру система одбране – Дирекцијом за управљање пројектима. Након уводних речи, др Шећеров је пренео присутнима поздраве државног секретара, господина Зорана Ђорђевића, после чега је укратко презентовао структуру Дирекције за управљање пројектима, навео и објаснио њене надлежности и главне циљеве.

Након завршене презентације о Дирекцији, припадници организацијских јединица из система одбране представили су своје пројекте:

1.  Пројекат «Родни аспект у војној професији», Институт за стратегијска истраживања; презентер: г-ђа Тања Вишацки.

2.  Пројекат «Успостављање Центра за вантелесну оплодњу (ВТО)», Војномедицинска академија; презентер: вс Зорица Вуковић, референт за планирање и програмирање пројеката ДзУП. 

3.  Пројекат «Подизање капацитета Ваздухопловномедицинског института»,  Ваздухопловномедицински институт; презентер: пк Мирослав Павловић, начелник.

4.  Пројекат «Замена расхладне машине капацитета 3000kW и припадајуће расхладне куле», Сектор за логистику ВМА; презентер: г-дин Миодраг Вукмировић испред.

5.  Пројекат «Унапређење технолошке подршке електронског управљања документима у оквиру Министарства одбране и Војске Србије», Управа за телекомуникације и информатику ГШ ВС; презентер: вс Ивана Вукашиновић, руководилац Групе за планирање и програмирање пројеката ДзУП.

6.  Пројекат «Мултимедијална сала», Дирекција за управљање пројеката; презентер: вс Ивана Вукашиновић, руководилац Групе за планирање и програмирање пројеката ДзУП.

Након изложених презентација, директор Прода Шећеров се захвалио представницима Краљевине Данске на одвојеном времену које су посветили упознавању са новоформираном структуром МО, као и потребама које систем одбране тренутно има. Г-дин Шећеров се такође захвалио на досадашњој сарадњи и подршци.

Господин Рефсгард изразио је захвалност на позиву и организацији предметног састанка. Истакао је да је веома задовољан презентованим материјалом и да је потребно да представници Министарства одбране изврше приоритетизацију приказаних пројеката са којом ће, почетком новембра 2013. године, присуствовати састанку који ће се организовати у Краљевини Данској а на тему билатералне сарадње за 2014. годину.

Дирекција за управљање пројектима ја након реализоване активности закључила да је Управа за међународну војну сарадњу координацију и организацију предметног састанка спровела на ефикасан и успешан начин, као и да се такав модел припреме и организације састанака у оквиру система одбране настави и даље.

 

                                                                                                    

 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 10.03.2020. | Семинар за „особе од поверења“

    Дирекција за европске интеграције и управљање пројектима Министарства одбране уз подршку Канцеларије UNDP SEESAC у Београду организовала је трећи семинар за „особе од поверења“ из састава Министарства одбране и Војске Србије, који се 10. и 11. марта одржава у Руми.

  • 11.12.2019. | Додела сертификата полазницима обуке за управљање пројектима по методологији PRINCE2

    У Мисији ОЕБС у Србији уручени су сертификати полазницима обуке за управљање пројектима по методологији PRINCE2, која је успешно реализована крајем новембра 2019. године. Обуку је, у сарадњи са Дирекцијом за европске интеграције и управљање пројектима Сектора за политику одбране МО, организовала и финансијски подржала Мисија ОЕБС у Републици Србији.

  • 05.07.2019. | Завршен курс за обуку цивила за учешће у мировним мисијама

    Двонедељни курс за обуку цивила за учешће у мировним мисијама за двадесет и једног полазника из Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије, успешно је завршен у Центру за обуку јединица за мултинационалне операције Копнене војске.

Важнији линкови

Пратите нас