13052019.jpg

Отворен Курс за обуку цивила за учешће у мултинационалним операцијама

13. 05. 2019

Други курс за обуку цивила за учешће у мултинационалним операцијама отворен је данас у  Центру за мировне операције у Београду. Курс је отворио државни секретар у Министарству одбране Бојан Јоцић, а скупу су присуствовали заменик команданта Здружене оперативне команде генерал-мајор Илија Тодоров и в.д помоћника министра спољних послова за безбедоносну политику Бранимир Филиповић.

Отварајући курс, државни секретар Јоцић поздравио је присутне и изразио задовољство због тога што ће овога пута у реализацији курса учествовати и Повереник за заштиту равноправности, представници Владе АП Војводине и РТС.

Курс заједнички организују Министарство одбране Републике Србије и Генералштаб Војске Србије у сарадњи са другим министарствима, међу којима су и Министарство спољних послова и Министарство за европске интеграције.

Курс ће похађати 20 полазника и одржаће се у Београду, Краљеву и бази „Југ“ у Бујановцу од 13. маја до 24. маја 2019. године, са циљем усавршавања и стицања знања  о функционисању система мировних мисија, дужностима и задацима цивила у цивилним мисијама под окриљем  ЕУ, ОЕБС-а и УН-а  и у понашању у мултинационалном окружењу и комплексним безбедоносним ситуацијама ван граница Републике Србије.

 

 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас