26112018.jpg

Отворен први Курс за обуку цивила за учешће у мултинационалним операцијама

26. 11. 2018

 

Министар одбране Александар Вулин отворио је данас, у присуству првог потпредседника Владе и министра спољних послова Ивице Дачића, министарке за европске интеграције Јадранке Јоксимовић, начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковника Милана Мојсиловића и шефа Мисије ОЕБС у Србији амбасадора Андреа Ориција, први Курс за обуку цивила за учешће у мултинационалним операцијама у Центру за мировне операције у Београду.

Курс за обуку цивила за учешће у мултинационалним операцијама одржаће се у Београду, Краљеву и бази „Југ“ у Бујановцу од 26. новембра до 7. децембра 2018. године, с циљем  успостављања националних капацитета за учешће цивилних структура Републике Србије у мировним мисијама УН, ЕУ и ОЕБС-а. Током двонедељног курса еминентни домаћи и страни предавачи из партнерских држава и сертификованих центара у којима се врши обука цивила за учешће у међународним мировним операцијама из Чешке, Немачке и Италије, као и представници више међународних организација, обучаваће српске цивиле за дужности у мултинациналним операцијама.

 Курс, који похађа 20 полазника, организују Дирекција за европске интеграције и управљање пројектима Министарства одбране и Центар за мировне операције, за цивилне експерте из органа државне управе – Министарства одбране, Министарства спољних послова, Министарства државне управе и локалне самоуправе, Министарства унутрашњих послова, Министарства за европске интеграције, Комесаријата за избеглице и миграције и других државних институција.

 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас