Представницима организационих јединица МО и ВС одржана презентација рада Дирекције за европске интеграције и управљање пројектима, 28. септембар 2015. (1)

Представницима организационих јединица МО и ВС одржана презентација рада Дирекције за европске интеграције и управљање пројектима

28. 09. 2015

Презентација рада Дирекције за европске интеграције и управљање пројектима СПО, на којој су представницима организационих јединица Министарства одбране и Војске Србије представљени организациона структура, надлежности и остварени резултати, одржана је 28. септембра 2015. године.

Ради представљања рада Дирекције за европске интеграције и управљање пројектима Сектора за политику одбране, 28. септембра 2015. године одржана је презентација, намењена представницима организационих јединица Министарства одбране и Војске Србије. Дирекција је формирана 24. априла ове године, када дотадашња Дирекција за управљање пројектима из састава Сектора за буџет и финансије преведена у састав Сектора за политику одбране МО, а њена надлежност је проширена на послове МО и ВС из делокруга европских интеграција.

Након уводног обраћања директора, пуковника др Катарине Штрбац, у ком су представљени правни оквир, организациона структура и задаци Дирекције, руководиоци група су информисали присутне о начину рада и надлежностима својих група.

ВС Милан С. Милутиновић представио је делокруг рада Групе за европске интеграције, чији је задатак да обавља координацију свих послова који се односе на процес приступања Републике Србије Европској унији, из надлежности Министарства и Војске Србије, као и учешће Министарства одбране у процесу европских интегација. Група врши координацију и праћење активности из домена европских интеграција, како би се у систему одбране успоставио централизован систем.

Посебан осврт направљен је на текуће пројекте МО и ВС од значаја за систем одбране, јер је у надлежности Дирекције и комплетна процедура планирања и управљања пројектима који се финансирају ванбуџетским средствима. Руководилац Групе за управљање пројектима, вс Кристина Арсић представила је изворе ванбуџетског финансирања, кроз билатералне донације, финансијску подршку Европске уније (ИПА програм, Хоризонт 2020 и ТAIEX), као и Програма НАТО „Наука за мир и безбедност“ (Science for Peace and Security).

Руководилац групе за аналитику и административне послове, вс Драгана Немет, представила је квантитативну анализу донација реализованиh у периоду од 2005. до 2014. године. Најављено је и формирање јединствене базе података о донацијама МО и ВС, коју ће водити Дирекција.

На крају презентације, представници Дирекције су захвалили колегама из других организацијских јединица на присуству презентацији, позвавши их да се обраћају Дирекцији са идејама за покретање пројеката који би могли бити финансирани ванбуџетским средствима, у циљу додатног унапређења процеса и квалитета рада у систему одбране Републике Србије.


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас