Radionica.JPG

ПРОГРАМ ПРИПРЕМЕ ПРОЈЕКАТА ЗА НОВЕ ЕВРОПСКЕ ФОНДОВЕ И КОНКУРСЕ

18. 11. 2013

Представници Дирекције за управљање пројектима узели су учешће у програму припреме пројеката за нове Европске фондове и конкурсе, који је почео да се реализује 16. новембра у Београду, од стране European Funding Academy.

Полазници стичу највиши ниво знања и вештина за све фазе развоја Европских пројеката од идеје до евалуације резултата. Почевши од јасног прегледа који су све нови фондови на располагању, какве су нове процедуре, како се пишу успешни пројекти, где да се нађу партнери, како се склапају конзорцијуми за пројекте, до тога како да се остваре највиши нивои квалитета током имплементације.

Предавачи и тренери спадају  међу најеминентније експерте светског ранга који имају пуно искуства у раду са организацијама из региона: Проф. др Steve Quarrie, др Jurgen Henke, др Thies Wittig, Soren Haar, Andrej Grebenc и Проф. Горан Стојановић.

Програм је намењен менаџерима ЕУ пројеката из свих сектора који желе да досегну највиши ниво знања и вештина, да омогући да максимално искористе ЕУ фондове и унапреде резултате. Посебно ће велика средства бити на располагању за области пољопривреде, ИКТ, туризма, културе, моде, безбедности, јачања демократије, владавине права, квалитета едукације, технолошких иновација, енергетске ефикасности, повећања конкурентности, предузетништва и унапређењу квалитета, за шта је у наредних шест година  доступно више од 70 милијарди ЕУР.

 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 10.03.2020. | Семинар за „особе од поверења“

    Дирекција за европске интеграције и управљање пројектима Министарства одбране уз подршку Канцеларије UNDP SEESAC у Београду организовала је трећи семинар за „особе од поверења“ из састава Министарства одбране и Војске Србије, који се 10. и 11. марта одржава у Руми.

  • 11.12.2019. | Додела сертификата полазницима обуке за управљање пројектима по методологији PRINCE2

    У Мисији ОЕБС у Србији уручени су сертификати полазницима обуке за управљање пројектима по методологији PRINCE2, која је успешно реализована крајем новембра 2019. године. Обуку је, у сарадњи са Дирекцијом за европске интеграције и управљање пројектима Сектора за политику одбране МО, организовала и финансијски подржала Мисија ОЕБС у Републици Србији.

  • 05.07.2019. | Завршен курс за обуку цивила за учешће у мировним мисијама

    Двонедељни курс за обуку цивила за учешће у мировним мисијама за двадесет и једног полазника из Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије, успешно је завршен у Центру за обуку јединица за мултинационалне операције Копнене војске.

Важнији линкови

Пратите нас