JOV_7432.JPG

Реализација курса за управљање пројектима у сарадњи са Мисијом ОЕБС у Републици Србији

07. 06. 2017

 

Дирекција за европске интеграције и управљање пројектима СПО, у сарадњи са Мисијом ОЕБС у Р. Србији у Београду, реализовала је курс за припаднике Министарства одбране и Војске Србије у периоду од 15. до 19. маја 2017. године.

 

Овај курс је изузетно значајан за систем одбране због потребе јачања оспособљености у области управљања пројектима, као и интензивнијег пројектног повезивања организационих јединица Министарства одбране и Војске Србије са партнерима из земље и иностранства. У том контексту, посебан значај овог курса представља могућност унапређења система аплицирања за фондове предприступне помоћи ЕУ (IPA) у току преговора о приступању Републике Србије Европској унији.

 

Курс је отворио шеф Мисије ОЕБС-а у Р. Србији амбасадор господин Андреа Оризио, који је истакао задовољство сарадњом са Министарством одбране и Војском Србије. Након тога, присутнима се обратио в.д. помоћника министра за политику одбране господин Милан Мојсиловић који је потенцирао значај, како самог курса, тако и свеобухватне сарадње са Мисијом ОЕБС.

 

Господин Милан Мојсиловић је позвао Мисију ОЕБС-а у Р. Србији на даље унапређење сарадње, јер једино кроз партнерске односе и подршку се може успоставити јак и стабилан систем одбране који представља гаранцију мира и стабилности у региону.

 

Министарство одбране и Војска Србије су у протеклом периоду интензивирали рад на пројектима, у коме међународне организације и партнерске земље пружају важну подршку у реализацији пројектних активности система одбране, чиме су у протеклом периоду Министарство одбране и Војска Србије знатно унапредиле и ојачале пројектни приступ у многим областима.

 

Већ дужи низ година Министарство одбране и Војска Србије улажу значајне напоре у развој билатералне и мултилатералне међународне пројектне сарадње у области инфраструктуре, здравства и здравствене заштите, људских ресурса, образовања, енергетске ефикасности, заштите животне средине и културе и других области од интереса за систем одбране. Значај пројектног приступа који спроводи Министарство одбране и Војска Србије, огледа се у активностима идентификације, планирања, праћења, спровођења и контроле пројектних активности.

 

Курс је завршен 19. маја 2017. године када су в.д. помоћника министра за политику одбране господин Милан Мојсиловић и госпођа Дениз Мацолани из Мисије ОЕБС-а Р. Србије уручили сертификате о спроведеном курсу свим учесницима из Министарства одбране и Војске Србије.

 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас