BIH1.jpg

Састанак са делегацијом Парламентарне скупштине БиХ

05. 11. 2021

Делегацију Министарства одбране предводила је секретар Министарства одбране Милица Ћатић, уз присуство  директора Дирекције за европске интеграције и управљање пројектима Сектора за политику одбране, пуковниука Роберта Кордика и представника Управе за оперативно-планске послове Секретаријата Министарства одбране.

Делегацију из Босне и Херцеговине чинили су секретар Љиљана Милићевић и саветник Жељко Грубјешић, а састанку је присуствовао и Самир Башић из Мисије ОЕБС-а у Босни и Херцеговини.

Састанак је одржан на иницијативу председавајућег Заједничке комисије на тему комуникације Министарства одбране са Народном скупштином Републике Србије  и упознавања са процедурама у оквиру Министарства.

Током сусрета, секретар Министарства одбране Ћатић представила је члановима Заједничке комисије делокруг рада Министарства одбране, место и улогу Секретаријата Министарства одбране, као и процедура које се спроводе у Министарству приликом припреме материјала и аката из надлежности овог органа, посебно оних који се упућују у процедуру одлучивања од стране Владе и Народне скупштине.

Разговарало се и о свим аспектима комуникације овог министарства са Народном скупштином и ресорним Одбором за одбрану и унутрашње послове.

Представници делегације из Босне и Херцеговине, представили су надлежности и начин рада Заједничке комисије, а у наставку сусрета размењена су искуства на ову тему.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас