BAN_8687.JPG

Састанак са представницима Министарства одбране Краљевине Норвешке

21. 03. 2022

Помоћница министра за људске ресурсе, Катарина Томашевић и в.д. помоћника министра за политику одбране, Предраг Бандић разговарали су данас са делегацијом МО К. Норвешке, коју је предводила генерална директорка Управе за персоналну политику, компетенције и заједничку правну службу Министарства одбране Краљевине Норвешке, госпођом Кристином Кјерсти Клабо.

Разговори две делегације одржани су у циљу разматрања могућности сарадње два министарства на пројекту „Унапређење функције управљања људским ресурсима у Министарству одбране и Војсци Србије“.

Пројекат, који је норвешка страна заинтересована да подржи имао би за циљ унапређење кадровске политике, од процеса планирања, регрутације и селекције до унапређења законодавног оквира и административних процедура.

 

Осим представника Управе за персоналну политику, компетенције и заједничку правну службу, састанку су присуствовали и представници норвешког Центра за интегритет у сектору одбране, који би учествовали у реализацији пројекта.

 

 Дирекција за европске интеграције и управљање пројектима, као организацијска целина која централизовано врши координацију свих пројеката у систему одбране, учествује у свим припремним активностима и у сарадњи са Сектором за људске ресуре ради на стицању услова да се са реализацијом пројекта крене у догледно време. 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас