sofia-1200x600.jpg

Учешће делегације МО Р. Србије на Софијском безбедносном форуму

17. 11. 2022

Представници Дирекције за европске интеграције и управљање пројектима учествовали су на Софијском безбедносном форуму који је одржан 17. новембра 2022. године, на тему Нови Стратегијски концепт НАТО и Стратегијски компас Европске уније; Перспективе држава чланица из Источне и Средње Европе“ (енг. Strategic Rethinking: new NATO Strategic Concept and EU Strategic Compass. Perspectives of Central and East European Member States)

Конференција је организована на маргинама министарског састанка Процеса сарадње министара одбране држава Југоисточне Европе (SEEDM).

Циљ конференције била је дискусија о новом НАТО стратешком концепту и Стратешком компасу Европске уније као и свеукупном процесу стратешког промишљања у Европи  у 2022. години у сврху осмишљавања предлога за практичну имплементацију ових докумената.

Припадници Дирекције су се на овом догађају упознали са тренутним кључним политичко-безбедносним трендовима од значаја за процес европских интеграција Републике Србије, са циљем покретања заједничких међународних пројеката од значаја за систем одбране који се финансирају ванбуџетским средствима.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас