05072019.jpg

Завршен курс за обуку цивила за учешће у мировним мисијама

05. 07. 2019

 Двонедељни курс за обуку цивила за учешће у мировним мисијама за двадесет и једног полазника из Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије, успешно је завршен  у Центру за обуку јединица за мултинационалне операције Копнене војске.

 

Свечана додела сертификата одржана је у Дому Војске у Врању, којој су присуствовали директор Дирекције за европске интеграције и управљање пројектима Министарства одбране пуковник др Катарина Штрбац, комесар за избеглице и миграције Републике Србије Владимир Цуцић и командант Центра за обуку јединица за мултинационалне операције Копнене војске потпуковник Бранислав Стевановић.

 

Полазници су у првом делу курса стицали теоријска знања из области кризног менаџмента, културолошких разлика, родне равноправности, анализе конфликата и улози међународних организација у управљању кризама. Практичну обуку у вожњи теренских моторних возила реализовали су у Центра за обуку логистике у Краљеву.

 

У другом делу, под стручним надзором инструктора обуке из Центра за обуку јединица за мултинационалне операције, суочавали су се са комплексним ситуацијама које их могу затећи у непријатељском окружењу у мировним мисијама широм света.

 

Курс је планиран и изведен у организацији Дирекције за европске интеграције и управљање проојектима Сектора за политику одбране MO и Копнене војске.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас