Идентификациони број: PR00-114-OMLJ4-1200/00-02/10

 

Назив пројекта: ''Успостављање Олимпијског центра на Копаонику''

Носилац активности: Одсек за војни спорт, Војна академија

Кратак опис: Фазе имплементације пројекта:
1. Вештачка стена;
Развој пењачког спорта (слободно пењање на вештачкој стени) у Војсци Србије и Републици Србији.
Израда болдера и вештачке стене (3м x 10м) у оквиру 51. скијашког полигона Копаоник на 1700м надморске висине.
Одрживост пројекта у смислу непрекидног коришћења од стране ученика Војне гимназије, кадета Војне академије, као и припадника Министарства одбране и Војске Србије, цивилних структура, организовања висинских летњих и зимских припрема, развој пењачког спорта у Републици Србији итд.
2. Балон за спортске игре;
Унапређивање висинских припрема репрезентативаца у спортских играма (рукомет, одбојка, кошарка, футсал) у Војсци Србије и Републици Србији и смањење трошкова висинских припрема рапрезентација.
Набавка и постављање балона за спортске игре (површине 35м x 55м - 2 спортска терена, паркет и трава) у оквиру 51. скијашког полигона Копаоник на 1700м надморске висине.
Одрживост пројекта у смислу непрекидног коришћења кроз: припрему и наставу ученика Војне гимназије, кадета Војне академије, као и припадника Министарства одбране и Војске Србије, организовање висинских летњих и зимских припрема домаћег и међународног карактера, развој спорта у Републици Србији итд.

Стратешки/правни основ: Европска повеља о спорту, Закон о спорту, Стратегија националне безбедности Републике Србије, Стратегија развоја спорта у Републици Србији за период од 2009. до 2013. године.

Почетак пројекта: /

Завршетак пројекта: /

Извор финансирања: Донације

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас