Идентификациони број: PR00-072-OVOJ6-1200/02-01/21

 

Назив пројекта: ''Успостављање центра за чување података (Data Center) у оквиру Министарства одбране и Војске Србије''

Носилац активности: Управа за телекомуникације и информатику

Кратак опис: Успостављање Дата центра подразумева креирање централне базе података, као и централног сервера система одбране Републике Србије. Планирано је дао овај центар у себи интегрише и подршку за заштиту и опоравак система у случају земљотреса, пожара, поплаве и у сличним ванредним ситуацијама. Пројекат би требало да допринесе општем систему заштите и чувања поверљивих информација и података.

Стратешки/правни основ: Декларација УН Миленијумски циљеви развоја, Европа 2020, Стратегија развоја електронске управе у РС од 2009. до 2013. године, Закон о електронском документу, Закон о одбрани.

Почетак пројекта: /

Завршетак пројекта: /

Извор финансирања: /

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 10.03.2020. | Семинар за „особе од поверења“

    Дирекција за европске интеграције и управљање пројектима Министарства одбране уз подршку Канцеларије UNDP SEESAC у Београду организовала је трећи семинар за „особе од поверења“ из састава Министарства одбране и Војске Србије, који се 10. и 11. марта одржава у Руми.

  • 11.12.2019. | Додела сертификата полазницима обуке за управљање пројектима по методологији PRINCE2

    У Мисији ОЕБС у Србији уручени су сертификати полазницима обуке за управљање пројектима по методологији PRINCE2, која је успешно реализована крајем новембра 2019. године. Обуку је, у сарадњи са Дирекцијом за европске интеграције и управљање пројектима Сектора за политику одбране МО, организовала и финансијски подржала Мисија ОЕБС у Републици Србији.

  • 05.07.2019. | Завршен курс за обуку цивила за учешће у мировним мисијама

    Двонедељни курс за обуку цивила за учешће у мировним мисијама за двадесет и једног полазника из Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије, успешно је завршен у Центру за обуку јединица за мултинационалне операције Копнене војске.

Важнији линкови

Пратите нас