Идентификациони број: PR00-072-OVOJ6-1200/01-03/20

 

Назив пројекта: ''Успостављање електронске архиве и дигитализације докумената у оквиру Рачунског центра СБиФ''

Носилац активности: Сектор за буџет и финансије

Кратак опис: Главни циљ који се спроводи имплементацијом пројекта је увођење електронске архиве и дигитализација докумената МО и ВС.
Министарство одбране је један од највећих органа државне управе у Србији, па се може лако и закључити да поседује огромну количину података која је чувана у папирном облику.
Неопходно је да се у скорије време реши овај проблем, тј. да се ти подаци и сва документација складишти и чува на прави начин.
Електронска архива је апликационо програмско решење које служи за архивирање материјала: докумената, пројеката, предмета и планова и које подразумева чување документације у дигиталном облику.
Главне предности увођења електронског архивирања докумената: брз приступ информацијама, нижи трошкови пословања, пун надзор над документима, заштита од уништења и злоупотребе, смањење архивског простора.

Стратешки/правни основ: Европа 2020, Декларација УН Миленијумски циљеви развоја, Стратегија развоја електронске управе у Републици Србији од 2009. до 2013. године, Закон о електронском документу.

Почетак пројекта: /

Завршетак пројекта: /

Извор финансирања: Донације

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас