Назив пројекта: ''Родни аспект у војној професији''

Носилац активности: Институт за стратегијска истраживања Министарства одбране и Војске Србије

Кратак опис: Циљ пројекта је уклањање родних стереотипа и промовисање родне равноправности.
Реализацијом овог пројекта желимо да одговоримо на захтев за статистичким праћењем и периодичним дубинским истраживањем разлога који директно утичу на запошљавање, задржавање и напредовање жена у сектору безбедности и потребу за редовним објављивањем резултата уз кампање за промоцију жена у сектору безбедности.
Једна од активности овог пројекта односи се и на извештавање домаће и стране научне јавности о резултатима спроведених истраживања.

Стратешки/правни оквир: Резолуција 1325 СБ УН, НАП за примену резолуције 1325 СБ УН.

Почетак пројекта: /

Завршетак пројекта: /

Извор финансирања: Донације

 

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 10.03.2020. | Семинар за „особе од поверења“

    Дирекција за европске интеграције и управљање пројектима Министарства одбране уз подршку Канцеларије UNDP SEESAC у Београду организовала је трећи семинар за „особе од поверења“ из састава Министарства одбране и Војске Србије, који се 10. и 11. марта одржава у Руми.

  • 11.12.2019. | Додела сертификата полазницима обуке за управљање пројектима по методологији PRINCE2

    У Мисији ОЕБС у Србији уручени су сертификати полазницима обуке за управљање пројектима по методологији PRINCE2, која је успешно реализована крајем новембра 2019. године. Обуку је, у сарадњи са Дирекцијом за европске интеграције и управљање пројектима Сектора за политику одбране МО, организовала и финансијски подржала Мисија ОЕБС у Републици Србији.

  • 05.07.2019. | Завршен курс за обуку цивила за учешће у мировним мисијама

    Двонедељни курс за обуку цивила за учешће у мировним мисијама за двадесет и једног полазника из Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије, успешно је завршен у Центру за обуку јединица за мултинационалне операције Копнене војске.

Важнији линкови

Пратите нас